Τμήμα Ισχίου

Τμήματα

Στο χώρο της ΒΙΟΑΝΑΤΑΞΗΣ λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο τμήμα που απευθύνεται στην αντιμετώπιση προβλημάτων αποκατάστασης της περιοχής του ισχίου.

Το ισχίο είναι μια πολύ σημαντική άρθρωση του ανθρώπινου σώματος, στην ουσία αποτελεί το «συνδετικό κρίκο» μεταξύ του κορμού και του κάτω άκρου, μέσω της άρθρωσης που σχηματίζεται μεταξύ της κεφαλής του μηριαίου και της κοτύλης της πυέλου. Ο κύριος ρόλος του ισχίου είναι να υποστηρίζει το σώμα μας κάτα την διάρκεια τόσο της στατικής όσο και της δυναμικής θέσης βάδισης. Πρόκειται για μια άρθρωση αρκετά σταθερή, παρόλο που η σφαιροειδής επιφάνεια του μηριαίου κινείται σε πολλαπλές κατευθύνσεις, λόγω της ύπαρξης του επιχείλιου χόνδρου της κοτύλης, που αυξάνει το βάθος της αρθρικής επιφάνειας και ενισχύει τη σταθερότητα της άρθρωσης.

Η λεπτομερής αξιολόγηση των προβλημάτων του ισχίου και η διαφοροδιάγνωσή του από άλλες εμπλεκόμενες δομές όπως η οσφύ και η ιερολαγόνια άρθρωση, είναι μια διαδικασία που στο χώρο μας λειτουργεί άρτια και με μεγάλη αποτελεσματικότητα στο περαιτέρω πρόγραμμα αποκατάστασης του ισχίου.

Ο πόνος στο ισχίο συνήθως προέρχεται από εκφυλιστικές ασθένειες όπως η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η νεανική ρευματοειδής (νόσος Still) ή και σε άλλες διαταραχές στην περιοχή του ισχίου όπως τροχαντιρίτιδα, επιχείλιες ρήξεις, μυϊκούς τραυματισμούς, άσηπτη νέκρωση της μηριαίας κεφαλής μετά από κατάγματα ή εξαρθρήματα, επιφυσιολίσθηση της μηριαίας κεφαλής, οστεοχονδρίτιδα της μηριαίας κεφαλής, κατάγματα και εξαρθρήματα κοτύλης και μηριαίου μετατραυματικά.

Στο φυσικοθεραπευτήριό μας αναλαμβάνουμε με επιτυχία την αποκατάσταση τόσο ασθενών, που για το πρόβλημα τους επιλέχθηκε η συντηρητική οδός αντιμετώπισης όπως σε τροχαντηρίτιδες και μυϊκούς τραυματισμούς, όσο και περιστατικά που πραγματοποίησαν χειρουργική επέμβαση όπως αρθροπλαστική ισχίου.

Διασφαλίζουμε την επιτυχία του προγράμματος αποκατάστασής σας έχοντας τον άρτιο τεχνικό εξοπλισμό για να επιτύχουμε αναλγησία (hilterapia, ηλεκτροθεραπεία, διαθερμία μικροκυμάτων, υπέρηχο), αποκατάσταση κινητικότητας άρθρωσης ισχίου (μηχανήματα παθητικής κινητοποίησης ισχίου CPM), ενδυνάμωση της περιοχής του ισχίου (αεροϋδραυλικά μηχανήματα HUR, CYBEX).

Τόσο η επιστημονική κατάρτιση όσο και η ανθρωποκεντρική προσέγγιση των θεραπευτών στη ΒΙΟΑΝΑΤΑΞΗ, είναι η μεγάλη εγγύηση στην αποκατάστασή σας στα προβλήματα ισχίου. Η γνώση μας πάνω σε ειδικές τεχνικές κινητοποίησης (manual therapy) των αρθρώσεων είναι το πλεονέκτημά μας στην επίλυση προβλημάτων κινητικότητας του ισχίου.

Ο σκοπός λειτουργίας του τμήματος ισχίου, ειδικά στην περίπτωση των χειρουργικών περιστατικών όπως της αρθροπλαστικής ισχίου, είναι να παρέχουμε έγκυρη και έγκαιρη βοήθεια σ’ εσάς από την πρώτη μέρα μετά από την έξοδο σας από το νοσοκομείο. Στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκατάστασης που θα σας οδηγήσει σύντομα στην ανεξαρτησία και στην επιστροφή, με τον καλύτερο τρόπο, στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μπορούμε αρχικά στο πρώιμο στάδιο της αποκατάστασης να σας προμηθεύσουμε CPM για την παθητική κινητοποίηση της άρθρωσης και τη λύση δυσκαμψίας, καθώς και πληροφορίες και οδηγίες προφύλαξης για το χώρο ανάρρωσης. Στην πορεία της αποκατάστασής σας στο χώρο μας, θα αναλάβουμε την πλήρη αποκατάσταση του ισχίου σας, δηλαδή αναλγησία, αποκατάσταση λειτουργικής τροχιάς κίνησης, επανάκτηση δύναμης και αντοχής μυών ισχίου, επανεκπαίδευση ισορροπίας, σταθερότητας και ελέγχου των κινήσεων του ισχίου.

Το φυσικοθεραπευτήριο μας είναι πλήρως εξοπλισμένο και οι θεραπευτές μας άρτια εκπαιδευμένοι να είναι δίπλα σας με ένα κοινό στόχο, την απόκτηση ενός ισχίου λειτουργικά ικανού χωρίς ενοχλήσεις πόνου, αρκεί να μας εμπιστευτείτε και να γίνετε ο πρωταγωνιστής στο “έργο” του προγράμματος αποκατάστασης σας.

Scroll to Top