Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία

Υπηρεσίες

Το αναπνευστικό σύστημα παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας καθώς μεταφέρει το απαραίτητο για τη ζωή οξυγόνο σε όλους τους ιστούς. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από αναπνευστικές παθήσεις, όπως βρογχικό άσθμα, χρόνια βρογχίτιδα, βρογχεκτασίες, κυστική ίνωση, αποφρακτικές ή περιοριστικές ανεπάρκειες που προκαλούν δύσπνοια, έκκριση βλένης και αίσθημα γρήγορης κόπωσης, ακόμα και σε απλές καθημερινές δραστηριότητες.

Πολλές φορές ακόμα και ένα απλό χειρουργείο με τομή στην κοιλιακή χώρα, ένα κάταγμα κάποιας ή κάποιων πλευρών, μπορούν να επιφέρουν δυσλειτουργία στην αναπνοή με σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ασθενών που μετά απο χειρουργείο καρδιάς, λόγω της τομής που γίνεται στο στέρνο, η αναπνευστική λειτουργία δεν μπορεί να γίνει επαρκώς και ο ασθενής να παρουσιάζει συχνά λοιμώξεις του αναπνευστικού και να υποφέρει από πόνους στην πλάτη λόγω της ανεπαρκούς έκπτυξης της θωρακικής κοιλότητας.

Στο φυσικοθεραπευτήριο ΒΙΟΑΝΑΤΑΞΗ, το εξειδικευμένο προσωπικό σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό, οργανώνουμε μετά από λεπτομερή αξιολόγηση του ασθενούς πρόγραμμα θεραπείας για την αποκατάσταση της αναπνευστικής λειτουργίας. Για εμάς, η εκπαίδευση του ίδιου του ασθενή ή κάποιου οικείου προσώπου, εάν χρειάζεται, είναι απαραίτητα για να μπορεί ο ίδιος ο ασθενής να αυτοδιαχειρίζεται το πρόβλημά του και να νοιώθει κάθε στιγμή αναπνευστική επάρκεια.

Τους στόχους μας για την αποθεραπεία του ασθενούς μας τους επιτυγχάνουμε με την εφαρμογή εξειδικευμένων αναπνευστικών τεχνικών για την εκμάθηση αρχικά, και βελτίωση στη συνέχεια της κοιλιακής (διαφραγματικής) και της θωρακικής αναπνοής, την κινητοποίηση με τεχνικές manual therapy της σπονδυλικής στήλης, των πλευρών όπου είναι απαραίτητο για την σωστή και επαρκή έκπτυξη του θωρακικού τοιχώματος, την αναλγησία σημείων πόνου όταν υπάρχουν και εμποδίζουν τη σωστή αναπνευστική λειτουργία, και την εφαρμογή και εκμάθηση τεχνικών παροχέτευσης που θα βοηθήσουν τον ασθενή μας να αποβάλλει εκκρίσεις που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία του αέρα μέσα στις αναπνευστικές οδούς.

Μπορούμε να αναλάβουμε και ασθενείς που έχουν ανάγκη από αναρρόφηση των εκκρίσεων από τραχειοστόμιο εάν υπάρχει, ή απο τις αναπνευστικές οδούς. Υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης ασθενών στο χώρο τους εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησής τους.

Θεωρούμε ευθύνη μας τη διδασκαλία και την εφαρμογή ειδικού προγράμματος προς τον ασθενή για την βελτίωση της αερόβιας ικανότητας με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουμε στο χώρο της ΒΙΟΑΝΑΤΑΞΗΣ.

Scroll to Top