Φυσικοθεραπεία για παιδιά

Υπηρεσίες

Όπως όλοι γνωρίζουμε το ανθρώπινο σώμα στην παιδική ηλικία διαφέρει πλήρως από αυτό των ενηλίκων. Στην ιατρική έχουν δωθεί και ξεχωριστές ειδικότητες για την αντιμετώπιση των παιδιατρικών προβλημάτων. Στην ηλικία αυτή υπάρχει ταχύτερη ανάπτυξη του οργανισμού και η βαθιά γνώση είναι απαραίτητη για τη σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στην ηλικία της προεφηβείας και της εφηβείας πολύ συχνά συναντάμε προβλήματα στη στάση, που αν δεν διορθωθούν έγκαιρα, θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα μετά την ενηλικίωση. Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν ξεκινά να μεγαλώνει το στήθος στα κορίτσια βλέπουμε να μεταφέρουν τους ώμους μπροστά με σκοπό να τα κρύψουν και αυτό αλλάζει όλη την εικόνα του παιδιού και δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων στον αυχένα, στους ώμους, στο θώρακα και στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Κάτι πολύ σημαντικό που θέλει προσοχή σε αυτές τις ηλικίες είναι η σωστή αξιολόγηση προβλημάτων των κάτω άκρων όπως κοντοί ισχιοκνημιαίοι, πλατυποδία, βλαισοποδία, κοιλοποδία, δυσμορφία στο περπάτημα κ.α, που με τη σωστή αντιμετώπιση, πελματογράφημα, μυϊκή ισορροπία, σωστό μήκος μυών κ.α, θα σταματήσουν αλλοιώσεις που θα δημιουργήσουν αναρίθμητα προβλήματα στο μέλλον.

Σε παιδιά που γυμνάζονται συστηματικά δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρείται πόνος κάτω από το γόνατο με οίδημα το οποίο δυσκολεύει ακόμα και τις κινήσεις τις καθημερινότητας. Αυτό είναι απόρροια της επιφυσίτιδας του κνημιαίου κυρτώματος (Osgood Schlatter διεθνώς), που με τη σωστή αντιμετώπιση, αποσυμφόρηση της περιοχής, θεραπεία με Hilterapia (όπου είναι εντελώς ακίνδυνη για την οστική ανάπτυξη του παιδιού), μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις πού πολλές φορές σταματούν του αθλητισμό ακόμα και για χρόνια.

Στη ΒΙΟΑΝΑΤΑΞΗ μπορούμε να λύσουμε πλήθος από προβλήματα για να έχει το παιδί σας σωστή σωματική ανάπτυξη και να εξαληφθούν καταστάσεις που εάν δεν αντιμετωπιστούν, θα καταλήξουν προβλήματα στην ενήλικη ζωή του.

Scroll to Top