Παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης

Υπηρεσίες

Η σπονδυλική στήλη είναι το κομμάτι αυτό του ανθρώπινου σώματος που έρχεται σε άμεση επαφή με όλα τα μέλη του και σε κάθε κίνησή της τα επηρεάζει ή επηρεάζεται από αυτά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μια πολύ μικρή σκολίωση μπορεί να επηρεάσει σημαντικότατα τη βιομηχανική ολόκληρου του σώματος. Πολλοί ασθενείς προσέρχονται στο φυσικοθεραπευτήριό μας με κάποιο πρόβλημα στον ώμο, αλλά μετά από μια λεπτομερή αξιολόγηση βλέπουμε ότι η αρχική αιτία του προβλήματος αυτού, είναι π.χ. η κυφωτική στάση της Θ.Μ.Σ.Σ που προβάλλει τη θέση της ωμοπλάτης, με συνέπεια την κακή κινητικότητα του ώμου και τον τραυματισμό αυτού. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αμέτρητα παραδείγματα περιστατικών με τέτοια προβλήματα.

Μέσα στο σπονδυλικό σωλήνα υπάρχει ένα σημαντικο κομμάτι του κεντρικού νευρικού συστήματός μας, ο νωτιαίος μυελός, που δίνει μια εξέχουσα θέση στη σπονδυλική στήλη αλλά την κάνει υπεύθυνη για μια σειρά προβλημάτων που αντανακλούν στα άκρα και το κεφάλι μας. Στο διαδραστικό χάρτη που έχουμε στο site μας μπορεί κανείς να δει τα σημεία του σώματος που μπορεί να έχουμε πρόβλημα σε έναν ενδεχόμενο τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης.

Πολύ συχνα ακούμε τη φράση ότι “αν έχεις κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου θα πονάς μια ζωή”. Αυτός είναι ένας μύθος που ξεκίνησε από έλλειψη κατάρτισης πολλών συναδέλφων που με τη χρήση κακής και παλιάς τεχνολογίας μηχανημάτων και άγνοιας τεχνικών κινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης, προσέφεραν “θεραπεία” που μόνο θεραπεία δεν θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε. Σε πολλές περιπτώσεις επιδείνωναν το πρόβλημα που ήδη υπήρχε.

Στο φυσικοθεραπευτήριό μας, η πρώτη ενέργεια που γίνεται στον ασθενή με πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη, είναι η λεπτομερής αξιολόγηση της πάσχουσας περιοχής αλλά και κάθε σημείου του σώματος που μπορεί να σχετίζεται με αυτήν, για να κατανόησουμε με κάθε λεπτομέρεια το μηχανισμό ο οποίος προκάλεσε αυτό το πρόβλημα. Στη συνέχεια, αφού ξέρουμε την πηγή του προβλήματος, με το σύγχρονο εξοπλισμό μας Hilterapia, TENSκρουστικούς υπέρηχους, κ.α, αλλά και με εξειδικευμένες τεχνικές manual therapyMcKenzie, μπορούμε να ξαναδώσουμε στη σπονδυλική στήλη τη λειτουργηκότητα που έχει χάσει, με αποτέλεσμα την εξαφάνιση του πόνου.

Θα χαρούμε ιδιαιτέρως να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα σας απασχολεί,  έτσι ώστε να δώσουμε τη βέλτιστη λύση.

Scroll to Top