Παθήσεις Κάτω Άκρου

Υπηρεσίες

Στο χώρο της ΒΙΟΑΝΑΤΑΞΗΣ υπάρχει η άριστη γνώση καθώς και ο πλέον εξειδικευμένος εξοπλισμός για την  αντιμετώπιση προβλημάτων αποκατάστασης στην περιοχής του κάτω άκρου.

Το ισχίο είναι μια πολύ σημαντική άρθρωση του ανθρώπινου σώματος, στην ουσία αποτελεί το «συνδετικό κρίκο» μεταξύ του κορμού και του κάτω άκρου, μέσω της άρθρωσης που σχηματίζεται μεταξύ της κεφαλής του μηριαίου και της κοτύλης της πυέλου. Ο κύριος ρόλος του ισχίου είναι να υποστηρίζει το σώμα μας κάτα την διάρκεια τόσο της στατικής όσο και της δυναμικής θέσης βάδισης. Πρόκειται για μια άρθρωση αρκετά σταθερή, παρόλο που η σφαιροειδής επιφάνεια του μηριαίου κινείται σε πολλαπλές κατευθύνσεις, λόγω της ύπαρξης του επιχείλιου χόνδρου της κοτύλης, που αυξάνει το βάθος της αρθρικής επιφάνειας και ενισχύει τη σταθερότητα της άρθρωσης.

Το γόνατο παρουσιάζει τη μεγαλύτερη εμφάνιση παθήσεων από όλες τις αρθρώσεις, που μπορεί να προέρχονται είτε από τραυματισμούς συχνότερα σε νεότερα άτομα, είτε από χρόνιες εκφυλίσεις σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, λόγω συνεχούς χρήσεως και πολλαπλού εύρους κινήσεων αυτού. Το γόνατο είναι σχεδιασμένο να εξυπηρετεί πολλές απο τις καθημερινές μας λειτουργίες όπως τη βάδιση, τη στάση, το ανέβασμα/κατέβασμα σκάλας, την ορθοστάτιση μετά από κάθισμα, το τρέξιμο και λοιπές αθλητικές δραστηριότητες, γι ΄ αυτό και οι καταπονήσεις που δέχεται είναι μεγάλες. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων του γόνατος είναι καίριας σημασίας όχι μόνο για τον περιορισμό των συμπτωμάτων του πόνου ή της δυσκαμψίας, αλλά γενικότερα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

 Η ποδοκνημική άρθρωση είναι μία σύνθετη άρθρωση που περιλαμβάνει τρία οστά, την κνήμη, την περόνη και τον αστράγαλο. Η ποδοκνημική μαζί με την υπαστραγαλική άρθρωση μεταξύ του αστραγάλου και της πτέρνας επιτρέπουν ένα σημαντικό εύρος κινήσεων. Μαζί με τα μετατάρσια και τα δάχτυλα του ποδιού είναι είναι η βάση στήριξης του σώματος μας.

Οι παθήσεις του κάτω άκρου που με ευθύνη και αποτελεσματικότητα αναλαμβάνουμε στο φυσικοθεραπεύτηριο μας, αναφέρονται τόσο σε χειρουργικά περιστατικά , όσο και σε μη χειρουργικά περιστατικά.

Scroll to Top