Λεμφοίδημα

Υπηρεσίες

Το λεμφοίδημα είναι μία παθολογία που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους και δυστυχώς υπόκεινται σε πολύ μεγάλη ψυχική και σωματική κόπωση, χωρίς πολλές φορές να μπορούν να βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων με λεμφοίδημα προτείνεται να φορέσουν ένα ελαστικό ένδυμα (κάλτσα-γάντι) προτού γίνει θεραπεία. Αυτό έχει δυσάρεστα αποτελέσματα στον ασθενή διότι αισθάνεται τόσο μεγάλη δυσφορία που τον αναγκάζει να αφαιρέσει το ελαστικό ένδυμα και τελικά να νιώσει ότι το πρόβλημά του δεν μπορεί να βελτιωθεί. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις δίδονται διουρητικά φάρμακα για το λεμφοίδημα, με αποτέλεσμα να υπάρχει αρχικά μία φαινομενική καλυτέρευση και σε δεύτερο χρόνο μεγάλη επιδείνωση του προβλήματος.

Μερικά χρόνια πριν, δυστυχώς, οι περιπτώσεις λεμφοιδήματος δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στη χώρα μας και πολλοί ασθενείς είτε έπρεπε να μεταβούν σε κέντρα του εξωτερικού, είτε να μείνουν χωρίς αντιμετώπιση. Τώρα πια, υπάρχει η εξειδίκευση για τη θεραπεία του λεμφοιδήματος και στο φυσικοθεραπευτήριο ΒΙΟΑΝΑΤΑΞΗ μπορεί ο ασθενής με λεμφοίδημα να κάνει μια ολοκληρωμένη θεραπεία με άριστα αποτελέσματα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουμε είναι η εξειδικευμένη γνώση στη θεραπεία του λεμφοιδήματος και η μεγάλη εμπειρία σε περιστατικά άνω, κάτω άκρου και προσώπου, πρωτοπαθή ή δευτεροπαθή.

Η σχολαστική αντιμετώπιση και η αρχική αξιολόγηση που αποτελείται από μέτρηση, φωτογράφηση, οδηγίες για την προστασία του δέρματος, οδηγίες για αποφυγή λοιμώξεων για ό,τι αφορά την καθημερινότητα, και τέλος, η επαναξιολόγηση πριν και μετά από τη θεραπεία, είναι τα μέσα που θα κάνουν τον άνθρωπο που μας έχει εμπιστευτεί την υγεία του, να χαμογελάσει και να νοιώσει απόλυτη ικανοποίηση.

Scroll to Top