Ακράτεια Ουροποιητικού

Υπηρεσίες

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες οι οποίες ταλαιπωρούνται από την απώλεια ούρων κατά τη διάρκεια κάποιας δραστηριότητας ή κατά το φτέρνισμα, το βήχα κ.α. Δυστυχώς στη χώρα μας μέχρι πρότεινος αποτελούσε ταμπού το να μιλήσει κάποια γυναίκα για απώλεια ούρων και ειδικά αν ήταν μικρής ηλικίας, τα τελευταία χρόνια ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και έτσι οι γυνάικες με τέτοιου είδους προβλήματα βρίσκουν λύση διότι υπάρχει η κατάλληλη θεραπεία.

Υπάρχουν δυο τύποι ακράτειας, ο πρώτος είναι αυτός που υπάρχει απώλεια κατά τη διάρκεια αύξησης της ενδοκοιλιακής πίεσης (φτέρνισμα, βήχας, απότομες κινήσεις κ.α), και ο δεύτερος τύπος όταν η γυναίκα έχει απώλεια ούρων μετά από απότομη έναρξη ανάγκης για ούρηση. Αυτές οι διαταραχές οφείλονται κυρίως στούς εξής παράγοντες:

  • Εγκυμοσύνη
  • Περιπτώσεις πολύωρου τοκετού, με επιπλοκές
  • Περιπτώσεις παχυσαρκίας
  • Χειρουργεία κοιλίας πυέλου
  • Εμμηνόπαυση

Αυτή η δυσλειτουργία, με την επανεκπαίδευση των μυών του πυελικού εδάφους εμφανίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα και έτσι το άτομο αποκτά πάλι τη χαμένη αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία. Στο φυσικοθεραπευτήριο ΒΙΟΑΝΑΤΑΞΗ υπάρχει η κατάλληλη γνώση και ο απαραίτητος εξοπλισμός (biofeedback) για να σας βοηθήσουμε να λύσετε αυτό το τόσο ενοχλητικό πρόβλημα που σας επηρεάζει τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική σας ευεξία.

Scroll to Top