Αεροϋδραυλικά Όργανα HUR

Εξοπλισμος

Η έρευνα και η ανάπτυξη των μηχανημάτων HUR, έγινε σε συνεργασία με το τμήμα Βιομηχανικής Τεχνολογίας του Τεχνικού Πανεπιστήμιου του Ελσίνκι. Τα μηχανήματα εκγύμνασης HUR, κατασκευάζονται με στόχο τη σωστή και ασφαλή ενδυνάμωση και την ποιοτική αύξηση των μυών. Ο μηχανισμός τους, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τη γεωμετρία του ανθρώπινου μυοσκελετικού συστήματος. Έτσι, τα μηχανήματα HUR, μεταδίδουν τη δύναμη με τον ίδιο τρόπο, που μεταδίδει τη δύναμη το ανθρώπινο σώμα, μέσω του μυοσκελετικού συστήματος.

Είναι γνωστό, ότι η λανθασμένη ή υπερβολική επιβάρυνση των μυών, οδηγεί σε βλάβες και τραυματισμούς. Στην αρχή της κίνησης, όταν ο μύς ξεκινά τη σύσπαση, χρειάζεται περισσότερη δύναμη. Σε αυτή την φάση, οι μύες έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία και είναι ευάλωτοι σε τραυματισμούς. Αυτό το γεγονός πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν στην κατασκευή μηχανημάτων, ιδίως όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από άτομα τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας, ή γενικότερα από άτομα που πρέπει να αποφεύγουν τους τραυματισμούς, όπως π.χ. οι αθλητές υψηλού επιπέδου. Στην κατασκευή των μηχανημάτων HUR, έχουν ληφθεί όλα αυτά υπ’ όψιν. Η αντίσταση μέσω της πίεσης αέρα, εξασφαλίζει μια απαλή κίνηση και ελαχιστοποιεί στο μέγιστο δυνατό την αδράνεια του συστήματος, στις αργές αλλά και στις γρήγορες κινήσεις. Με τα μηχανήματα εκγύμνασης HUR, η αντίσταση λαμβάνεται μόνο από το μυ που γυμνάζεται. Έτσι δεν δημιουργούνται περιττές επιβαρύνσεις σε άλλους μύες ή στις αρθρώσεις και τους τένοντες, μεγιστοποιείται το δυναμικό των μυών και ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος λανθασμένης εκγύμνασης.

Με τα μηχανήματα εκγύμνασης με βάρη, δημιουργείται μία ροπή από το μηχανισμό (λόγω της δημιουργούμενης δυναμικής ενέργειας), η οποία δεν μπορεί να απορροφηθεί και κατά αυτό το τρόπο εμπεριέχει πολύ υψηλή ροπή αδράνειας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού των μυών, των αρθρώσεων και των τενόντων.

Οι μύες του ανθρώπινου σώματος, εργάζονται σε συνεργία (π.χ. πρωταγωνιστές/ανταγωνιστές). Η δύναμη παράγεται από το μυ που συσπάται, ενώ την ίδια στιγμή εκτείνεται ο άλλος μυς. Για αυτό τον λόγο η HUR, έχει αναπτύξει μηχανήματα διπλής κατεύθυνσης (π.χ. προσαγωγοί/απαγωγοί). Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να γυμναστούν αρκετές μυϊκές ομάδες συνδυασμένα.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Παρ’ ότι το κάθε μηχάνημα είναι ειδικά κατασκευασμένο για συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, ο τρόπος λειτουργίας των μηχανημάτων είναι ο ίδιος. Η μοναδική διαφορά, είναι μεταξύ των μηχανημάτων μονής και διπλής κατεύθυνσης.

Στην κονσόλα ελέγχου όλων των μηχανημάτων, είναι τοποθετημένα δύο πλήκτρα, ένα για άυξηση και ένα για μείωση της αντίστασης και ένα μανόμετρο ένδειξης της επιλεγμένης αντίστασης. Στα μηχανήματα διπλής κατεύθυνσης υπάρχει επιπλέον ένα πλήκτρο επιλογής της κατεύθυνσης κίνησης.

Scroll to Top